De inschrijving is nu geopend.
Het toernooi wordt gespeeld conform de geldende spelregels van de FIFA en de KNVB en enkele door de toernooileiding vastgestelde afwijkende regels. Teams worden geacht de spelregels voor de voor hen geldende leeftijdscategorie te kennen. Deze zijn elders op de website te vinden. Er wordt gespeeld op natuurlijk gras en op kunstgras velden. Het is niet mogelijk om vooraf aan te geven dat men niet op kunstgras wil spelen.
In alle groepen mag onbeperkt worden (door)gewisseld. Deze wisselingen dienen met toestemming van de scheidsrechter, conform de FIFA regels, te worden uitgevoerd. Dus niet tijdens het spel. Wanneer de scheidsrechter oordeelt dat wissels in de laatste minuten van het spel enkel plaatsvinden om tijd te winnen, mag hij besluiten om de wissel niet toe te staan.
Bij wedstrijden waar een beslissing dient te vallen (in de play-offs) zal bij een gelijke stand direct worden overgegaan tot het nemen van strafschoppen en zal dus geen verlenging worden gespeeld. De wedstrijd is enkel ten einde wanneer de scheidsrechter dit aangeeft door af te fluiten, dus niet wanneer de omroeper dit aangeeft. Alleen in uitzonderlijke gevallen zal blessuretijd worden bijgeteld.
De puntentelling is conform het driepunten systeem, dus;3 punten voor een overwinning1 punt voor een gelijkspel0 punten voor verlies
Wanneer twee of meerdere teams gelijk op een gelijke plaats eindigen in de poule fase dan zal worden gekeken naar;1. Doelsaldo2. Het aantal gescoorde doelpunten3. Onderling resultaat
Mocht ook dit geen uitsluitsel bieden dan;1. Zal in geval dat beide teams die dag (gelijktijdig) op dezelfde locatie spelen overgegaan worden tot het nemen van strafschoppen.2. Zal in het geval dat beide teams die dag op een andere locatie spelen,(of niet meer aanwezig zijn) en het nemen van strafschoppen dus niet mogelijk is, worden overgaan door loting. De uitslag van deze loting zal via de website kenbaar gemaakt worden en over de uitslag van de loting kan niet worden gecorrespondeerd.
Alle deelnemende teams zijn verplicht om (ruim) voor aanvang 1e wedstrijd, oftewel bij het aanmelden bij aankomst, een lijst in te leveren met daarop de namen en geboorte data van de deelnemende spelers. Er dient een spelerslijst ingediend te worden, op zaterdag en zondag. Spelers zijn verplicht zich wanneer nodig te kunnen legitimeren als de organisatie daarom vraagt en zal regelmatig steekproeven doen betreft leeftijden. Wanneer een speler zich niet kan, of weigert te legitimeren dan kan deze speler door de organisatie verdere deelname worden ontzegd. Wanneer na eventuele legitimatie zou blijken dat een speler onrechtmatig heeft deelgenomen bij betreffend team, dan zullen alle eerder gespeelde wedstrijden van dat team ongeldig worden verklaard en worden omgezet in een reglementair 0-1 verlies. Tevens wordt betreffende speler verdere deelname ontzegd en kan de organisatie besluiten om betreffend team van het toernooi te verwijderen.Een speler mag gedurende het toernooi slechts voor 1 team worden ingeschreven.
Alle teams dienen er voor te zorgen om tijdig aanwezig te zijn voor aanvang van hun wedstrijd. Teams die, zonder goede redenen, niet op tijd aanwezig kunnen zijn om hun wedstrijd te starten, zullen automatisch met 0-1 verliezen. Het niet kunnen vinden van het sportpark, of niet weten waar men moet spelen, is geen geldig excuus. Daarom is het ook belangrijk op zaterdag goed te checken waar, en hoe laat men moet spelen op zondag. Komt uw team te laat en heeft u hiervoor een goede reden dan verzoeken wij u dringend om tijdig contact te zoeken met de (lokale) organisatie.Het eerstgenoemde team mag kiezen welke kant zijn/haar team verdedigd. Het andere team mag aftrappen.
ALLE wedstrijden worden gespeeld ZONDER assistent scheidsrechters. De scheidsrechter is de enige die bepaald of een bal wel of niet over de lijn is of wanneer een speler buitenspel staat. Tijdens de finale wedstrijden om plaats 1 en 2 op zondag zal de organisatie officiële assistent scheidsrechters aanstellen. ALLE door de scheidsrechter genomen beslissingen op het veld zijn bindend en protest hiertegen is niet mogelijk. Klachten over scheidsrechters zullen door de organisatie alleen in uitzonderlijke gevallen in behandeling worden genomen.
Net zoals tegenwoordig in bijna alle competities is het ook bij de Easter Open alleen als aanvoerder toegestaan op een nette wijze uitleg te vragen aan de scheidsrechter over genomen beslissingen. Komt een speler, niet zijnde de aanvoerder, verhaal halen dan kan het zijn dat de scheidsrechter hier tegen optreedt
Een speler die tijdens de wedstrijd een gele kaart ontvangt moet twee (2) minuten van het veld. Hij mag gedurende die periode niet worden vervangen. Dit MOET de scheidsrechter wel aangeven middels het tonen van de gele kaart. Een speler die een tweede gele kaart ontvangt moet het veld verlaten en is uitgesloten voor het restant van die wedstrijd. Een speler die met een directe rode kaart van het veld wordt gestuurd is uitgesloten voor het restant van betreffende wedstrijd en de eerstvolgende wedstrijd van zijn/haar team. In geval van zware overtredingen of gewelddadige handelingen kan de (lokale) organisatie beslissen tot een langere schorsing. Wanneer een speler die een directe rode kaart heeft ontvangen toch meespeelt in de volgende wedstrijd en dit wordt vastgesteld, zal dat team de wedstrijd reglementair verliezen. Hiervoor is de teamleiding zelf verantwoordelijk en enkel wanneer een speler meer dan 1 wedstrijd wordt geschorst zal dit door de toernooileiding worden medegedeeld.Wanneer iemand op de bank / langs het veld, behorende tot het team, dus teamofficials (coach, assistent trainer, verzorger) of reservespelers een rode kaart krijgt (ook wanneer dit het gevolg is van twee gele kaarten), dan zal één speler het veld moeten verlaten en speelt betreffend team met een speler minder.Wanneer een wedstrijd wordt gestaakt dan wordt als volgt gehandeld;– De scheidsrechter geeft aan de toernooileiding de reden door van de staking– In overleg wordt een schuldig team aangewezen door de scheidsrechter en organisatie– Dit team zal de wedstrijd dan met 0-1 verliezen, en kan van het toernooi worden verwijderd– Wanneer beide teams schuldig zijn krijgen beide teams 1 winstpunt in mindering en kunnen van het toernooi worden verwijderdBij (herhaaldelijk) wangedrag, of bij gewelddadige handelingen zal de organisatie niet aarzelen om teams direct van het toernooi te verwijderen. Wij staan voor respect en fair play. Ook bij wangedrag langs het veld door ouders of leiders zal hard worden opgetreden en ook dit kan leiden tot verwijdering van individuen of het gehele team. Ten allen tijde zal er bij zware (gewelds)delicten politie worden ingeschakeld.Ook hier geldt dat ALLE beslissingen van zowel scheidsrechter als organisatie bindend zijn en hierover kan niet worden gecorrespondeerd.
Speelduur: 1x 10 minuten (geen rust) . Genoemde speelduur geldt voor zowel groeps- als finalewedstrijden. Wanneer finale wedstrijden na de geldende speelduur een gelijke stand opleveren wordt er over gegaan tot een strafschoppenserie.Aantal spelers: 4 per team (geen keeper), onbeperkt wisselen.Officials: Spelleider (Fair Play). Als dit niet wordt gerespecteerd wordt het team uitgesloten van verdere deelname.Veldafmeting: minimaal 30×20 meterDoelgebied: GeenBalafmeting: 3 -> 290 gramAfstand strafschop: Geen, strafschoppen worden niet toegekend.Gele kaart: niet van toepassing, een speler zal worden gewisseld wanneer nodig.Rode kaart: enkel bij extreem wangedrag zal een speler van het veld worden gestuurd. In dat geval mag een vervanger worden ingebracht.Wangedrag bank: wanneer dit het geval is bij de jongste jeugd, dan zal het team mogen verder spelen, maar zonder coachesBuitenspel: NeeVrije schop: Deze wordt alleen bij hoge uitzondering gegeven. Deze mag genomen worden door met de bal te gaan dribbelen, de bal te passen of te schieten vanaf de plek waar de vrije bal is gegeven.Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen, in te passen of in te schieten. In alle gevallen kan er direct gescoord worden door de speler die de hoekschop neemt.Doeltrap: Deze wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal te dribbelen, in te passen of in te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen. De tegenstander staat op minimaal 5meter afstand.Inworp of Intrap: Bij en uitbal wordt het spel hervat door in te dribbelen. Passen en/of schieten is niet toegestaan. Nadat de bal is ingedribbeld kan er worden gscoord door de speler die indribbelt.Aftrap: Nadat er is gescoord dribbelt een speler van het team dat een Tegendoelpunt heeft gekregen de bal in naast het eigen doel. Spelers van de tegenpartij beginnen op de eigen helft.Terugspeelbal: Een terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag niet door de keeper worden opgepakt. Wanneer dit wel gedaan wordt, legt de pupillenscheidsrechter uit dat dit niet is toegestaan. Bij herhaling van de overtreding volgt een indirecte vrije trap op negen meter afstand van de achterlijn. Een terugspeelbal die niet via de voet gaat (scheen, knie, bovenlichaam en hoofd) mag wel worden opgepakt.Toeschouwers/ouders: Publiek, niet zijnde trainer, coach (max 2 personen) of wisselspelers bevinden zich op RUIME afstand van het veld, dus niet OP de zij- of achterlijn. Gebeurd dit wel dan stop de spelleider het spel.
Speelduur: 1x 20 minuten (geen rust) . Genoemde speelduur geldt voor zowel groeps- als finalewedstrijden. Wanneer finale wedstrijden na de geldende speelduur een gelijke stand opleveren wordt er over gegaan tot een strafschoppenserie.Aantal spelers: 7 per team, onbeperkt wisselenOfficials: 1 neutrale scheidsrechter, GÉÉN assistentenVeldafmeting: minimaal 42,5×30 meterDoelgebied: Deze wordt gemarkeerd door op 7 meter van de achterlijn twee pionnen met een afwijkende kleur te plaatsen. Het keepersgebied geeft aan tot waar de keeper de bal in de handen mag hebben en tot waar de achterbal genomen mag worden.Balafmeting: 4 -> 290 gramAfstand strafschop: 7 meter van de doellijnGele kaart: 2 minuten tijdstrafRode kaart: uitsluiting, geen vervanging mogelijk en mogelijk een schorsing van 1 of meerdere opvolgende wedstrijdenWangedrag bank: Rode kaart voor een (assistent)trainer, of wisselspeler betekend dat een speler uit het veld gehaald moet worden en het team met één speler minder verder moet spelen per uitgesloten individuBuitenspel: NeeVrije schop: Deze mogen altijd direct genomen worden, tegenstander op minimaal 5 meter afstand.Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen, in te passen of in te schieten. In alle gevallen kan er direct gescoord worden door de speler die de hoekschop neemt.Doeltrap: Deze wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal in te dribbelen, in te passen of in te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen. De tegenstander staat op minimaal 5 meter afstand.Inworp of Intrap: Bij een uitbal wordt het spel hervat door in te dribbelen. Passen en/of schieten is niet toegestaan. Nadat de bal is ingedribbeld kan er worden gescoord door de speler die indribbelt.Aftrap: De aftrap wordt genomen door één van de teams in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf eigen helft. Bij de aftrap kan er niet direct gescoord worden.Terugspeelbal: Een terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag niet door de keeper worden opgepakt. Wanneer dit wel gedaan wordt, legt de pupillenscheidsrechter uit dat dit niet is toegestaan. Bij herhaling van de overtreding volgt een indirecte vrije trap op negen meter afstand van de achterlijn. Een terugspeelbal die niet via de voet gaat (scheen, knie, bovenlichaam en hoofd) mag wel worden opgepakt.Toeschouwers/ouders: Publiek, niet zijnde trainer, coach (max 2 personen) of wisselspelers bevinden zich op RUIME afstand van het veld, dus niet OP de zij- of achterlijn. Gebeurd dit wel dan stop de scheidsrechter het spel.
Speelduur: 1x 20 minuten (geen rust) . Genoemde speelduur geldt voor zowel groeps- als finalewedstrijden. Wanneer finale wedstrijden na de geldende speelduur een gelijke stand opleveren wordt er over gegaan tot een strafschoppenserie.|Aantal spelers: 8 per team, onbeperkt wisselenOfficials: 1 neutrale scheidsrechter, GÉÉN assistentenVeldafmeting: half veldDoelgebied: Deze wordt gemarkeerd door ter hoogte van de zijkant van de 16 meter twee pionnen of petjes met een afwijkende kleur te plaatsen. Het keepersgebied geeft aan tot waar de keeper de bal in de handen mag hebben en tot waar de achterbal genomen mag worden.Balafmeting: maat 5 -> 320 gramAfstand strafschop: 9 meter van de doellijnGele kaart: 2 minuten tijdstrafRode kaart: uitsluiting, geen vervanging mogelijk en mogelijk een schorsing van 1 of meerdere opvolgende wedstrijdenWangedrag bank: Rode kaart voor een (assistent)trainer, of wisselspeler betekend dat een speler uit het veld gehaald moet worden en het team met één speler minder verder moet spelen per uitgesloten individu.Buitenspel: NeeVrije schop: Deze mogen altijd direct genomen worden, tegenstander op minimaal 5 meter afstand.Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten van het speelveld genomen door de bal in te dribbelen, in te passen of in te schieten. In alle gevallen kan er direct gescoord worden door de speler die de hoekschop neemt. De tegenstander staat op minimaal 5 meter afstand.Doeltrap: Deze wordt vanaf de grond genomen binnen het keepersgebied door de bal te dribbelen, in te passen of in te schieten. De achterbal kan zowel door de keeper als door een veldspeler worden genomen. De tegenstander staat op minimaal 5meter afstand.Inworp of Intrap: Bij een uitbal wordt het spel hervat door in te dribbelen. Passen en/of schieten is niet toegestaan. De tegenstander staat altijd op minimaal 5 meter afstand.Aftrap: De aftrap wordt genomen door één van de teams in het midden van het veld. Beide teams starten vanaf eigen helft. Bij de aftrap mag er direct op doel geschoten (en gescoord) worden.Terugspeelbal: Een terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag niet door de keeper worden opgepakt. Wanneer dit wel gedaan wordt, legt de pupillenscheidsrechter uit dat dit niet is toegestaan. Bij herhaling van de overtreding volgt een indirecte vrije trap op negen meter afstand van de achterlijn. Een terugspeelbal die niet via de voet gaat (scheen, knie, bovenlichaam en hoofd) mag wel worden opgepakt.Toeschouwers/ouders: Publiek, niet zijnde trainer, coach (max 2 personen) of wisselspelers bevinden zich op RUIME afstand van het veld, dus niet OP de zij- of achterlijn. Gebeurd dit wel dan stop de scheidsrechter het spel.
Speelduur: 1x 30 minuten (geen rust). Genoemde speelduur geldt voor zowel groeps- als finalewedstrijden. Wanneer finale wedstrijden na de geldende speelduur een gelijke stand opleveren wordt er over gegaan tot een strafschoppenserie.Aantal spelers: 11 per team, onbeperkt wisselenOfficials: 1 neutrale scheidsrechter, GÉÉN assistentenVeldafmeting: volledig (groot veld)Doelgebied: volledig (groot veld)Strafschopgebied: volledig (groot veld)Balafmeting: *JO13B tot en met JO15 -> maat 5 -> 370 gram*JO16 tot en met JO19 -> maat 5 -> 450 gramAfstand strafschop: 11 meter van de doellijnGele kaart: 2 minuten tijdstrafRode kaart: uitsluiting, geen vervanging mogelijk en mogelijk een schorsing van 1 of meerdere opvolgende wedstrijdenWangedrag bank: Rode kaart voor een (assistent)trainer, of wisselspeler betekend dat een speler uit het veld gehaald moet worden en het team met één speler minder verder moet spelen per uitgesloten individuBuitenspel: Ja, maar het eindoordeel hiervan ligt bij de scheidsrechterVrije schop: Direct of indirect, tegenstander op minimaal 9 meter 15 afstandHoekschop: Vanaf de hoekvlagDoeltrap: Zoals normaal, tegenstanders buiten de 16Inworp of Intrap: Inworp, tegenstanders op minimaal 5 meter afstandAftrap: Zoals normaal, middencirkelTerugspeelbal: Een terugspeelbal (gespeeld via een voet) mag niet door de keeper worden opgepakt.
Na afloop van de wedstrijd zal de scheidsrechter aan beide trainers vragen om de uitslag voor akkoord te ondertekenen op het wedstrijdbriefje. Dit om voor een correcte uitslag te zorgen. Wanneer een trainer weigert, op welke grond dan ook, om te tekenen gaat hij automatisch akkoord met de uitslag. Wanneer u desondanks toch een foutieve uitslag constateert dan verzoeken wij u dit te melden bij de lokale toernooileiding. Op zaterdag is het TOT 19:00 mogelijk om verkeerde uitslagen te corrigeren, daarna zijn alle gepubliceerde uitslagen bindend. Alle uitslagen en wedstrijdprogramma’s zullen worden gepubliceerd op www.tournify.nl.
– Ieder team wordt geacht in sportkleding op de accommodatie te arriveren. Voor douche gelegenheid wordt gezorgd.– Alle toeschouwers bij de wedstrijden dienen zich achter de afrastering of tenminste 2 meter van het veld te bevinden. Dit geldt ook voor teams die wachten om hun eigen wedstrijd te spelen als de vorige wedstrijd nog niet is afgelopen. De scheidsrechters zullen niet beginnen voor iedereen zich aan dit verzoek houdt. Gebeurd dit niet dan zal de wedstrijd niet worden aangevangen en kan de organisatie maatregelen nemen tegen de overtreder(s)– Spelen is op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld bij eventuele blessures, ongevallen en/of bij diefstal. Zorg er dus voor, dat waardevolle spullen niet alleen of onbeheerd worden achter gelaten. Voor eerste hulp bij ongevallen is er EHBO op het evenement aanwezig. Bij ernstige blessures zal de organisatie de juiste hulpdiensten inschakelen.– Het is NIET toegestaan om alcohol te nuttigen als speler (dit kan uiteraard alleen in geval van de U19 teams), wanneer een team nog moet spelen. Wanneer de organisatie vaststelt dat dit toch gebeurd, wordt een team onherroepelijk uitgesloten van verdere deelname. Ook is het voor niemand toegestaan om met glaswerk op of rondom het veld te begeven.
Het is mogelijk om mondelinge en-/of schriftelijke klachten in te dienen tegen genomen beslissingen. Hiervoor moet een borg van 50 euro worden betaald. Wordt de klacht gegrond verklaard dan wordt dit bedrag weer terug ontvangen. Wordt de klacht ongegrond verklaard worden dan verliest de bezwaarmaker dit bedrag. Wij wijzen er met klem op dat protesten tegen genomen beslissingen van scheidsrechters in de meeste gevallen kansloos zijn. Wij willen er graag op wijzen dat wij als toernooileiding voor 100% achter de door onze scheidsrechters genomen beslissingen staan. Het is NIET toegestaan om de scheidsrechter na afloop om uitleg te vragen, zeker niet wanneer hij het veld heeft verlaten. Misdragingen door spelers of trainers na afloop van een wedstrijd kunnen leiden tot puntaftrek of zelfs uitsluiting van verdere deelname voor het betreffende team.